Spring naar inhoud

RADUNO 2017

                 

20 JAAR CANE CORSO CLUB NEDERLAND !

 

Dit jaar viert de Nederlandse Cane Corso Club haar 20 jarig bestaan en dat willen we graag op grootse wijze vieren. Op Zaterdag 2 september aanstaande organiseren we daarom een Cane Corso evenement van internationale allure.  Wij nodigen graag iedereen uit om dit feest samen met ons te vieren.

Tijdens ons jubileum evenement is er veel te beleven. Iedereen die de Cane Corso een warm hart toedraagt zal zich deze dag gegarandeerd vermaken. Er is een heel gevarieerd programma. Of u nu de eigenaar bent van een Cane corso, er ooit een wilt aanschaffen of gewoon geïnteresseerde bent in het ras, er is voor iedereen een hoop te beleven. Veel informatie over het ras, stands met leuke spullen, verschillende activiteiten en ook meerdere shows waarin een groot aantal Cane Corso's vanuit heel Europa zich laat zien.  Omdat we er graag een feest voor iedereen van maken is uiteraard de toegang gratis.

De jubileumdag van de Cane corso club Nederland wordt gehouden op het terrein van kynologenclub Uden, Zeelandsedijk 18 Volkel en duurt van 11.30 uur tot ca. 00.30 uur. Zorg dat u dit evenement niet mist!

PROGRAMMA:
(voorlopig programma, onder voorbehoud van wijzigingen)

11.30: Terrein toegankelijk voor bezoekers en deelnemers

RING 1 + 2: HOOFDRINGEN / SHOWPROGRAMMA

13.00 - 16.00: keuring stamboomloze honden
(Deelname op basis van inschrijving)
16.00 -17.30: keuring gecoupeerde en/of honden met uitsluitingsfouten
(Deelname op basis van inschrijving)
17.30 - 18.15: kind-hond show
(Deelname op basis van inschrijving)
18.15 - 00.15 RADUNO 2017 (show voor honden met stamboom)
(Deelname op basis van inschrijving)

RING 3: ACTIVITEITENRING

12.00 - 13.00 Workshop show handling (inschrijven niet nodig)
13.00 - 14.00 Een introductie tot agility (inschrijven niet nodig)
14.00 -  15.15 Gedragsdeskundige Anniek Winters (opgeleid door Cesar Milan), lezing en persoonlijk consult verzorgd door haar rechterhand Feline
15.15 - 16.30 Demonstratie IPO

OVERIGE ACTIVITEITEN OP HET TERREIN

17.00 - 19.00 Zinderende BBQ
AANMELDEN VOOR DE BBQ IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK !
voor wie zich niet (tijdig) heeft aangemeld zijn er er frites en snacks verkrijgbaar.

  • gehele dag (tot tenminste 21.00 uur) muzikale omlijsting door onze vaste DJ PETER
  • fokkersdorp van aangesloten kennels / fokkers. Voor wie meer informatie wil over het ras of op zoek is naar een verantwoord gefokte Cane Corso pup.
  • Merchandise en informatiestand van de CCCN
  • Diverse stands met leuke hondenspullen, voer en aanverwante artikelen
  • Loterij met prachtige prijzen
  • grabbelton, kinderhoek, springkussen

AANWEZIGE STANDS:

Special Friend: Aanwezig met Wolkenbedden; (h)eerlijke ligbedden voor de hond
Waakbordenwinkel.nl: Natuurlijk aanwezig met hun mooie waakborden maar ook met een uitgebreid pakket aan kleding, beanies, caps etc. die gepersonaliseerd kunnen worden bedrukt. Ook bieden ze een mogelijkheid tot het maken aanbrengen van autostickers
Bestelfreedog.eu: Een voermerk dat zeer populair is onder Cane Corso eigenaren. Ze zijn aanwezig met een "food & drinks" hoek voor uw hond. Ze hebben mooie introductie aanbiedingen. Tevens sponsor van deze dag.
jme dierbenodigdheden /vendetta collars and leashes: Een leuke stand met snacks en hondenspullen. Ze hebben tevens een eigen lijn met stoere halsbanden.
Jewellery 4Animallovers:
 Een leuke stand met sieraden voor echte hondenliefhebbers.
Info & merchandise stand CCCN

AANWEZIGE FOKKERS:

Hieronder de lijst met onze aangesloten fokkers die aanwezig zullen zijn in het fokkersdorp. (De lijst is gebaseerd op de fokkers die zich al hebben aangemeld)                

La Vita Bella - Grande Sogno - Promessa Di Futuro- Amico Speciale - Ante Omnia - La Potenza E L'Amore - La Nostra Forza - Chiaro e Tondo - Di Amante 

TOELICHTING:

Gedragsdeskundige Feline / Anniek Winters 
Anniek Winters werd als eerste en enige persoon in Nederland direct getraind en opgeleid door de bekende hondentrainer Cesar Milan. Op basis van zijn methode weet ze iedere hond in een oogwenk naar haar hand te zetten. Met haar eigen programma op Linda.tv en inmiddels twee uitgebrachte boeken behoort Anniek Winters tot de top van de Nederlandse gedragsdeskundigen. Tijdens onze jubileumdag zal Feline, de rechterhand van Anniek voor ons een lezing verzorgen over haar werkwijze. De lezing duurt ca. 1,5 uur. Dat is inclusief een persoonlijk consult voor twee honden uit het publiek. 
Behendigheid met de hond
Een Interactieve training, gegeven door een instructeur van Kynologenclub Uden. U kunt hieraan deelnemen met uw hond(en)

Demonstratie IPO (Internationale Prüfungs Ordnung)
Een werkproef bestaande uit Speuren, pakwerk en appél. De demonstratie wordt gegeven door leden van DAVG (dressuur en africhtingsvereniging Gelderland)
Keuring stamboomloze honden
Deze keuring wordt verzorgd door een officiële Cane Corso keurmeester, mevr. Nadjia Timmermans-Kadenko. Deelname d.m.v. inschrijving.
Kind-hond show
Kinderen met hun hond gaan verkleed de showring in, de mooiste combinatie wint een prachtige prijs ! Deelname d.m.v. inschrijving.
keuring gecoupeerde en/of honden met uitsluitingsfouten
Keuring van raszuivere Cane Corso's die vanwege de gecoupeerde oren of staart in Nederland niet deel mogen nemen aan tentoonstellingen. Deze show is ook toegankelijk voor honden met fouten die volgens de rasstandaard tot diskwalificatie leiden (verkeerd gebit, foute kleur, gecastreerd etc.). Deze keuring wordt verzorgd door 2 Italiaanse Cane Corso fokkers; Dhr. Luigi Di Renzo (della Valle Dei Lord kennel) en dhr. Francesco Cesaro (di Casa Cesaro kennel) 
Workshop show handling
training in het voorbrengen van uw hond). Interactieve training, gegeven door een instructeur van Kynologenclub Uden. U kunt  hieraan deelnemen met uw hond(en)
BBQ
(uitsluitend op inschrijving vooraf)
RADUNO 2017
De Raduno 2017. Het hoofdevenement van deze dag. Een raduno, letterlijk vertaald "verzameling" is in Italië van oudsher een onofficiële keuring van honden van hetzelfde ras. Deze show / keuring wordt bij avondlicht verzorgd door de zeer gerespecteerde Italiaanse Cane Corso fokkers; Dhr. Luigi Di Rienzo (della Valle Dei Lord kennel) en dhr. Francesco Cesaro ( di Casa Cesaro kennel). Deelname d.m.v. inschrijving.