Spring naar inhoud

show gecoupeerd en uitsluitingsfouten

Alle honden zijn welkom op 2 September

Omdat wij van mening zijn dat op onze jubileumdag ALLE Cane Corso's welkom moeten zijn om mee te doen aan de activiteiten organiseren wij ook een show voor honden met stamboom die zijn gecoupeerd of die uitsluitingsfouten hebben.

In Nederland geldt een verbod op het couperen van honden. De Cane Corso Club Nederland onderschrijft dit en heeft niet als doel het couperen of houden van gecoupeerde honden te promoten. Het is echter niet verboden om een gecoupeerde hond te houden (importeren). Op onze jubileumdag willen we geen onderscheid maken in de afkomst of achtergrond van een hond. Alle honden laten we toe. Dit geldt ook voor honden met uitsluitingsfouten,

Uitsluitingsfouten

Honden die binnen de categorie gecoupeerd / uitsluitingsfouten vallen zijn honden die hier in Nederland tijdens een normale show direct gediskwalificeerd zouden worden. Dat kan zijn omdat ze gecoupeerd zijn (voor deze honden geldt een tentoonstellingsverbod) maar ook omdat ze fouten bevatten die volgens de rasstandaard direct tot diskwalificatie leiden. Dit zijn bijvoorbeeld niet erkende kleuren, honden met teveel wit markering (bijvoorbeeld op het hoofd), honden zonder een masker, gecastreerde honden, honden met een fout gebit (boven-voor bijtend), honden met een overmatig krullende staart en honden die boven of onder de standaard maat vallen.

De show

De honden worden beoordeeld door een keurmeester zoals we dat ook doen bij alle andere deelnemende honden deze dag. Omdat we graag duidelijk willen maken dat de gegeven beoordelingen niet geldig zijn als een tentoonstellingsuitslag hanteren we afwijkende regels voor kwalificaties en plaatsingen.

De keurmeesters

De beoordeling van honden in deze klasse wordt verzorgd door de zeer gerespecteerde Italiaanse Cane Corso fokkers; Dhr. Luigi Di Renzo (della Valle Dei Lord kennel) en dhr. Francesco Cesaro ( di Casa Cesaro kennel).

 
Luigi Di Renzo                                           Francesco Cesaro

Indien u vragen heeft over het inschrijven van een hond in deze klasse of over de gehanteerde regels kunt u een mail sturen naar canecorsoclubnederland@gmail.com

Deelnemen:

Om deel te nemen aan deze klasse kunt u gebruik maken van de onderstaande link naar het inschrijfformulier.