Spring naar inhoud

show stamboomloze honden

Voor álle Cane Corso's

Omdat wij van mening zijn dat op onze jubileumdag ALLE Cane Corso's welkom moeten zijn om mee te doen aan de activiteiten organiseren wij ook een show voor Cane Corso's zonder een stamboom. Deze keuring zal worden verzorgd door een erkende, officiële keurmeester. De beoordeling van de honden gaat grotendeels op dezelfde manier als bij een keuring van de honden met stamboom. Bij voorkeur zijn beide ouders van de deelnemende honden van het ras Cane corso. De deelnemende honden dienen tenminste 3 maanden oud te zijn.

Het doel van de keuring

Het doel van de keuring is om te beoordelen in welke mate uw hond voldoet aan de voorgeschreven rasstandaard.  Zoals dit bij iedere keuring het geval is bestaat hierbij geen goed of fout. Uiteindelijk blijft het aller belangrijkste dat u aan uw hond een fijne metgezel heeft. Maar we zullen uiteindelijk toch een onderscheid moeten maken naar wat de betere honden zijn gemeten naar de maatstaf van de rasstandaard. Daarom delen we de honden in aan de hand van drie mogelijke beoordelingen: goed, beter en best.

De keurmeester zal naast deze beoordeling per hond ook nog een keurrapport opstellen waarin staat op welke punten uw hond uitblinkt en waar het wat afwijkt van de voorgeschreven standaard. De perfecte hond bestaat niet dus vrijwel iedere hond krijgt over het algemeen wel een aantal opmerkingen. De keurmeester zal hierbij streng, rechtvaardig en eerlijk zijn.

De keuring

Deelnemende honden worden ingedeeld in verschillende klassen. De indeling van de klassen gebeurt op basis van geslacht en leeftijd van de honden. Pas na het sluiten van de inschrijving delen we de klassen in. Hoe meer honden, hoe meer verschillende klassen we kunnen maken. U ontvangt hierover een week voor aanvang van de show een bericht. Daarbij krijgt u ook een ring/draag nummer zodat we weten welke honden we in de ring hebben.

De nummers van de honden die we in de ring willen zien worden vooraf omgeroepen. er is ook een catalogus met de volgorde van keuren, u kunt dus bij benadering weten wanneer u aan de beurt bent. Per hond zal ongeveer 3 tot 5 minuten nodig zijn voor de beoordeling.

Als alle honden uit een klasse (op volgorde van het ringnummer) in de ring staan zal de keurmeester eerst vragen om met de honden een rondje te lopen. Dit lopen gaat in een drafje, zodat de keurmeester goed het gangwerk kan bepalen en al een algehele indruk krijgt van de honden die ze voor zich heeft.

Na het rondje lopen worden de honden een voor een bij de keurmeester geroepen. het is de bedoeling dat de hond dan stevig op vier poten voor de keurmeester staat met het hoofd mooi geheven. Fier en krachtig, dat zien we graag. Zitten is niet de bedoeling dus het zal voor sommige honden best een opgave zijn maar dat begrijpt ook de keurmeester wel. Ze bekijkt meestal ook het gebit om te zien of de tanden zo staan als wenselijk is en of er geen tanden ontbreken.

Na de beoordeling loopt de baas met zijn hond nog een laatste rondje in draf (om opnieuw het gangwerk te bepalen) waarna de hond netjes aansluit achter de andere honden in de ring. Als alle honden geweest zijn maken alle honden samen nog een laatste rondje in draf en velt de keurmeester direct het uiteindelijke oordeel.

Voor wie twijfelt of dit allemaal wel lukt hebben we direct aan het begin van de dag al een workshop over het voorbrengen van honden (showhandling). Daar wordt het allemaal stapsgewijs uitgelegd zodat jij en je hond met wat meer vertrouwen in de ring zullen staan. Oefening baart immer kunst.

De winnaar(s)

Uit de honden met de beste kwalificatie(s) in een klasse kiest de keurmeester er drie die worden geselecteerd voor de beste hond uit die klasse. Deze worden op volgorde 1,2,3 geplaatst. Alle deelnemende honden krijgen een aandenken maar voor deze drie is er een extra grote prijs.

De winnaars uit alle klassen maken aanspraak op de titel van beste jonge hond van de dag of beste hond van de dag. Indien je dus een klasse hebt gewonnen dien je daarom te wachten totdat we de erekeuringen houden voor alle klasse winnaars. Dat is helemaal op het einde, naar verwachting is dit rond 17.00 uur

De keurmeester:

De keurmeester deze dag is mevrouw Nadjia Timmermans-Kadenko.
Ze is een ervaren en officiële Cane Corso keurmeester die onder andere het afgelopen voorjaar nog de keuring tijdens onze jonge hondedag voor haar rekening heeft genomen. Ook heeft ze in het buitenland al het ras mogen keuren. Een expert dus op het gebied van de Cane Corso.

Deelnemen

De kosten voor deelname bedragen voor leden van onze vereniging € 15,- en voor niet leden € 20,- Hiervoor krijgt u een mooi keurrapport mee naar huis, opgesteld door een officiële Cane Corso keurmeester en bovendien ontvangt u een leuk aandenken.

De honden die verkozen worden bij de beste drie in hun klasse krijgen nog een extra prijs. De beste jonge hond en de beste hond van de hele show zullen we bovendien nog eens extra in de watten leggen met hele mooie prijzen.

Aanmelden kan middels de onderstaande link naar het inschrijfformulier.
Wij zien u graag verschijnen!