Een Cane Corso pup kopen

Alles wat je wilt weten over het kopen van een Cane Corso pup.

Waar moet je op letten?

Ben je van plan om een Cane Corso pup te kopen? Dan is het van belang dat je je vooraf goed laat informeren of de Cane Corso een ras is dat bij je past. Ook dien je goed na te denken over de consequenties die deze aanschaf op langere termijn voor jou heeft. Past de hond over 5 of 10  jaar nog steeds binnen je gezinssituatie? Ben je in staat om de komende jaren te zorgen voor eventuele dierenartskosten, voldoende voeding, de tijd en aandacht die een hond nodig heeft? Een Cane Corso kopen is iets wat je niet in een opwelling doet. Het mag nooit een impulsieve aankoop zijn!

Alle informatie voor wie een Cane Corso heeft- of wil kopen staat overzichtelijk weergegeven in folders van het landelijk informatiecentrum gezelschapsdieren. Je kunt deze vinden de knop hiernaast.

Binnenkort zullen we deze informatie hier vanuit de rasvereniging nog verder toespitsen op de aanschaf van een Cane Corso. Uiteraard verwijzen wij je voor de aanschaf van een pup naar bij de rasvereniging aangesloten fokkers. Deze voldoen aan ons fokreglement waarin regels op het gebied van  gezondheid en welzijn staan vastgelegd. Een overzicht van Cane Corso fokkers vind je via de knop hiernaast.

Heb je vragen en wil je contact met onze vereniging voor advies in de aanschaf van een pup?
Maak dan gebruik van ons contactformulier via de knop hiernaast, of stuur een mailtje naar info@canecorsoclub.nl

Het is verstandig om u bij aanschaf van een Cane Corso pup te verdiepen in de gezondheidstoestand van de ouderdieren. Vraag bij de fokker officiële gezondheidsuitslagen van de ouderdieren, zoals HD, ED en DSRA. Vraag ook uit of nauw verwanten familieleden een lijder zijn van epilepsie. 

Controleren van gezondheids- en afstammingsgegevens

Via de website van de raad van beheer is het mogelijk om afstammingsgegevens van ouderdieren op te vragen. Alle in Nederland geboren honden met stamboom zijn terug te vinden. Indien er gezondheidsuitslagen bekend zijn staan deze vermeld. Je kan zoeken op NHSB (stamboek) nummer, chipnummer of naam van de hond. Zie de knop hiernaast voor meer informatie.

Er is tevens een internationale Cane Corso Database. Hier kan je afstammingsgegevens opvragen. Indien er gezondheidsuitslagen bekend zijn staan deze vermeld. Je kan meerdere generaties terug zoeken. Dus ook de gezondheidsuitslagen van de voorouders zijn terug te vinden. Daarnaast is het binnen deze database ook mogelijk te achterhalen hoe hoog het inteelt % van een gefokte hond is (hoe lager hoe beter) of welk % inteelt een geplande combinatie van reu en teef zal gaan geven. Je kan zoeken op naam, geboortedatum of stamboomnummer. Klik op de knop hiernaast voor meer informatie.

Cane Corso’s

Stuur een e-mail

info@canecorsoclub.nl