Spring naar inhoud

De Aanschaf

Pup info

U wilt een Cane Corso kopen?

Dan is het van belang dat u zich vooraf goed laat informeren of de Cane Corso een ras is dat bij u past. Ook dient u goed na te denken over de consequenties die deze aanschaf op langere termijn voor u heeft. Past de hond over 5 of 10  jaar nog steeds binnen uw gezinssituatie? Bent u in staat om de komende jaren te zorgen voor eventuele dierenartskosten, voldoende voeding, de tijd en aandacht die een hond nodig heeft?
Een Cane Corso kopen is iets wat u niet in een opwelling doet. Het mag nooit een impulsieve aankoop zijn!

Alle informatie voor wie een cane corso heeft- of wil kopen staat overzichtelijk weergegeven in folders van het landelijk informatiecentrum gezelschapsdieren. Klik op het logo voor een overzicht van deze informatie.

licg <<< klik op het logo

Binnenkort zullen we deze informatie hier vanuit de rasvereniging nog verder toespitsen op de aanschaf van een Cane Corso. Uiteraard verwijzen wij u voor de aanschaf van een pup naar bij de rasvereniging aangesloten fokkers. Deze voldoen aan ons fokreglement waarin regels op het gebied van  gezondheid en welzijn staan vastgelegd. Een overzicht van Cane Corso fokkers kunt u HIER vinden.

Wilt u contact met onze vereniging voor advies in de aanschaf van een pup?
maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER of stuur een mailtje naar pupinfo@canecorsoclub.nl

Het is verstandig om u bij aanschaf van een Cane Corso Pup te verdiepen in de gezondheidstoestand van de ouderdieren. Wij verwijzen u daarom graag naar de pagina gezondheidsonderzoeken

CONTROLEREN VAN GEZONDHEIDS- EN AFSTAMMINGSGEGEVENS

Via de website van de raad van beheer is het mogelijk om afstammingsgegevens van ouderdieren op te vragen. Alle in Nederland geboren honden met stamboom zijn terug te vinden. Indien er gezondheidsuitslagen bekend zijn staan deze vermeld. U kunt zoeken op NHSB (stamboek) nummer, chipnummer of naam van de hond.
http://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/stambomenonline/afstammingsgegevens-opvragen/

Er is tevens een internationale Cane Corso Database. Hier kunt u afstammingsgegevens opvragen. Indien er gezondheidsuitslagen bekend zijn staan deze vermeld. U kunt meerdere generaties terug zoeken. Dus ook de gezondheidsuitslagen van de voorouders zijn terug te vinden. Daarnaast is het binnen deze database ook mogelijk te achterhalen hoe hoog het inteelt % van een gefokte hond is (hoe lager hoe beter) of welk % inteelt een geplande combinatie van reu en teef zal gaan geven. U kunt zoeken op Naam, geboortedatum of stamboomnummer.
http://www.canecorsopedigree.com/modules/animal/