VHLGenetics heeft sinds 20 december DSRA toegevoegd aan hun CombiBreed pakket. In dit pakket zijn ook onderstaande testen inbegrepen;
– Hyperuricemie (HUU)
– CMR1 (Canine Multifocal Retinopathy)
– Neuronale ceroïde lipofuscinose (NCL) 1 – Cane Corso
– Inteeltcoëfficiënt (COI)
– Heterozygositeit
Het Combibreed pakket geeft dus niet alleen duidelijkheid over het dragen van erfelijke afwijkingen, zoals DSRA maar laat ook zien wat de inteeltcoëfficiënt van de ouderdieren op DNA niveau is.
Het CombiBreed pakket kost normaliter €110,50 inclusief BTW.

Alle leden van de Cane Corso Club Nederland krijgen 10% korting op dit pakket. Dat betekent dat wanneer u lid bent van onze vereniging en u uw hond(en) wilt laten testen u voor €99,50 een officiële DSRA uitslag ontvangt, met daarbij ook informatie over andere (rasspecifieke) afwijkingen en de inteeltcoëfficiënt op DNA niveau. Dit laatste is ook erg belangrijk binnen de fokkerij.

De inteeltcoëfficiënt (COI) bij honden is een numerieke maat die de waarschijnlijkheid kwantificeert dat twee kopieën van hetzelfde gen worden geërfd van een gemeenschappelijke voorouder. In eenvoudiger bewoordingen geeft het weer hoe nauw verwant de ouders van een hond zijn binnen hun stamboom. Een hogere COI duidt op een grotere kans dat de hond identieke genen van beide ouders erft, wat kan leiden tot een verhoogd risico op het doorgeven van genetische aandoeningen of gezondheidsproblemen.
Alle leden ontvangen de kortingscode binnen enkele dagen in hun mailbox.
De test is te bestellen via: