De Cane Corso Club Nederland is verheugd om te publiceren dat na bijna 4 jaar er grote vorderingen zijn in het epilepsie onderzoek bij de Cane Corso.
Er zijn op dit moment 47 bloedstalen van lijders opgeslagen in de opslag en door de samenwerking van verschillende neurologen in binnen-en buitenland zijn er nu ook genoeg financiële middelen om het onderzoek te gaan starten.
De Cane Corso Club Nederland wilt iedereen bedanken die heeft bijgedragen om deze eerste grote stap te kunnen zetten. Alle fokkers, liefhebbers en eigenaren van lijders die bloedstalen hebben afgestaan en een ieder die het onderzoek financiëel steunt.
Zonder jullie was dit niet gelukt!

 

Daarnaast heeft de Cane Corso Club Nederland een epilepsie beleid opgesteld die tijdens de bijzondere ledenvergadering op 12 maart j.l. is goedgekeurd door de leden. Dit beleid zal na goedkeuring van de Raad van Beheer ook doorgevoerd worden in het fokreglement. Dat betekent dat de Cane Corso Club Nederland de eerste Cane Corso rasvereniging ter wereld is met een epilepsie beleid. Het beleid geeft fokkers handvatten hoe om te gaan met epilepsie in de fokkerij, helpt bij het maken van een risicoberekening en zal moeten voorkomen dat idiopatische epilepsie binnen ons ras zal verergeren.