Lezing epilepsie + Bijzondere ledenvergadering

Lezing epilepsie + Bijzondere ledenvergadering

Wanneer

12 maart, 2023    
13:00 - 18:00

Waar

Cani Connect hondengedragscentrum
Lage-Dijk Zuid 30, IJsselstein, Utrecht, 3401 VB

Evenement type

Een aantal jaar geleden heeft de Cane Corso Club Nederland in samenwerking met dr. Paul Mandigers een epilepsie protocol opgesteld voor de Cane Corso in Nederland.
Sindsdien is het DNA onderzoek naar idiopatische epilepsie bij de Cane Corso in Nederland tot stand gekomen.

 

Epilepsie komt bij de Cane Corso regelmatig voor en daarom komt de Cane Corso Club Nederland als één van de eerste Cane Corso rasverenigingen met een epilepsie beleid. Dit beleid is met zorg opgesteld in samenwerking met neurologen en genetica. Dit beleid zal na goedkeuring van onze leden tevens worden opgenomen in ons verenigingsfokreglement.
De Cane Corso Club Nederland is erg verheugd om te vermelden dat specialist dr. Paul Mandigers op zondag 12 maart een lezing zal geven over Idiopatische epilepsie bij de Cane Corso.
Wat is het beloop, de prognose en de behandeling van de ziekte? Hoe selecteren we honden die een verhoogd risico vormen?
Dr. Paul Mandigers zal uiteraard ook aandacht besteden aan het epilepsie beleid waarover na afloop van de lezing zal worden gestemd in de bijzondere ledenvergadering.

 

Over Paul Mandigers:

Dr. Paul Mandigers (afgestudeerd in 1992, specialisatie 1996, promotie 2005, BKO 2017) is een veterinair specialist in Neurologie en de Interne Geneeskunde. Hij is diplomate van het European College of Veterinary Neurology (ECVN) en als zodanig Europees specialist (EBVS). Hij werkt al ruim 30 jaar als specialist en sedert 2019 met zeer veel plezier bij het Evidensia Dierenziekenhuizen Arnhem. Naast dit is hij als onderzoeker verbonden aan het Expertise Centrum Geneeskunde van de faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Utrecht).
Korte schets van zijn werkervaring:
2019- nu – Dierenarts-specialist en verbonden aan het EDZ Arnhem.
2010-2020 Hoofd van de afdeling neurologie als ‘clinical associate-professor’ Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren.
2000-2017 Werkzaam als dierenarts-specialist in de praktijk in Wageningen
1998-2010 Verbonden als onderzoeker aan de UKG te Utrecht
1992-1996/98 Opleiding tot specialist en o.m. werkzaam in het buitenland
Hij begeleidt momenteel enkele PhD-projecten. Veel van zijn projecten richten zich op (erfelijke) neurologische aandoeningen (www.uu.nl/ecgg). Hij is ECVN opleider en heeft een nog steeds groeiend aantal peer-reviewed publicaties en meer dan 250 mondelinge presentaties gegeven op (inter-) nationale congressen en meetings.
Hij ervaart zichzelf als een gepassioneerd clinicus, onderzoeker en onderwijzer. In het dagelijkse leven is hij getrouwd, vader van twee zonen, houdt van lange afstandswandelingen en survival runs.

 

Onze leden en iedereen die zich heeft aangemeld voor de lezing zal het epilepsie beleid ruim van te voren in zijn mailbox ontvangen. Onze leden ontvangen dan ook de officiële uitnodiging voor de bijzondere ledenvergadering.

 

De lezing zal om 13:00 uur starten en omstreeks 15:00 uur eindigen. Na een kleine pauze zullen wij omstreeks 15:15 uur starten met de bijzondere ledenvergadering.

 

Alle deelnemers van de lezing ontvangen een mooi certificaat.

 

Leden: GRATIS
Niet-Leden: €20

 

Zowel leden als niet-leden zijn welkom bij de lezing.
De bijzondere ledenvergadering is alleen toegankelijk voor leden.
Bent u geen lid maar wilt u wel aanwezig zijn bij de bijzondere ledenvergadering om o.a. inspraak te hebben over het epilepsie beleid voor de Cane Corso? Dan kan u uiteraard nu nog lid worden van onze vereniging.
Als u nu lid wordt dan betaald u uiteraard geen kosten voor het bijwonen van deze lezing.

 

Aanmelden voor de lezing over epilepsie en/of de bijzondere ledenvergadering kan middels onderstaand formulier.

 

Aanmelden lezing Epilepsie en/of Bijzondere Ledenvergadering

Naam(Vereist)
Neemt u deel aan de lezing?(Vereist)
Voer een getal groter dan of gelijk aan 1 in.
Neemt u deel aan de bijzondere ledenvergadering?(Vereist)
Bent u lid van de CCCN?(Vereist)