Nieuwjaarswandeling + Lezing genetische diversiteit + Fokkers reünie

Nieuwjaarswandeling + Lezing genetische diversiteit + Fokkers reünie

Wanneer

8 januari, 2023    
11:00 - 17:00

Waar

Restaurant Bosch en Duin
Schoorstraat 50, Udenhout, 5071 RC

Evenement type

De Cane Corso Club Nederland trapt in het nieuwe jaar af met een gezellig, actief en leerzaam evenement!

Nieuwjaarswandeling (11:00 uur tot 12:30 uur)

Het is alweer bijna 2023!
Om het nieuwe jaar gelijk leuk te starten organiseren wij op zondag 8 januari aanstaande weer onze jaarlijkse nieuwjaarswandeling.
Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Zowel leden als niet leden en zowel met- als zonder hond(en).
Wij gaan wandelen op de Loonse en Drunense duinen. Het thema is uiteraard gezelligheid en plezier voor baasje en hond(en).
De wandeling duurt één tot maximaal anderhalf uur. Wij maken een route die door mensen met jonge/oude honden of kleine hondjes eventueel kan worden ingekort tot ca. 30 minuten.
Wij starten om 11:00 uur vanaf de parkeerplaats van Restaurant Bosch en Duin.
Zorg dat u ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent, zodat wij tijdig kunnen starten met de wandeling.
Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden.

Lopend buffet (12:45 uur tot 14:00 uur)

Aansluitend de Nieuwjaarswandeling zal er in een speciaal ingerichte zaal voor de CCCN een lopend buffet plaatsvinden. Het buffet bestaat uit (onbeperkt):🎆Soep
Belegde broodjes
Melk
Koffie/Thee
Jus d’orange
Alle overige dranken worden rechtstreeks afgerekend door de gast zelf.
Kosten lopend buffet:
Leden: €17,50
Niet leden: €20
 

Lezing “Genetische diversiteit” door Dr. Ir. Pieter Oliehoek (14:00 uur tot 17:00 uur)

Na afloop van het lopende buffet zal Dr. Ir Pieter Oliehoek een interessante lezing geven over genetische diversiteit bij de rashond. Hij zal tijdens de lezing de aandacht leggen op het selecteren van honden met betrekking tot de rasspecifieke gezondheidsproblemen binnen ons ras en daarnaast zal hij de voordelen en aandachtspunten van aankeuren van look-a-likes en het inkruisen van honden van andere rassen bespreken.
Over Dr. Ir. Pieter Oliehoek:
Al tijdens zijn studie was Pieter Oliehoek zeer betrokken bij hondenfokkerij. Hij richtte zijn studie op het behoud van de IJslandse Hond en de verwantschap tussen de spitshondenrassen. Na zijn studie biologie is Pieter 8 jaar geleden gepromoveerd bij de leerstoelgroep Fokkerij & Genetica in Wageningen, waar hij zijn studie doorzette op het gebied van genetisch beheer van kleine populaties, in het bijzonder van de cheeta. Tevens heeft hij tijdens deze PhD veel meegekregen over de fokkerij van landbouwhuisdieren. Na zijn promotie is Pieter altijd actief gebleven in het behoud van populaties. Hij werkt zowel met (zeldzame) huisdierrassen als met bedreigde diersoorten. Zo is Pieter momenteel bezig met het doorrekenen en verbeteren van het internationaal fokprogramma van de Okapi die gehouden worden in dierentuinen als laatste redmiddel van deze ernstig bedreigde diersoort. Naast zijn wetenschappelijk werk is hij werkzaam in de ICT. De combinatie van zijn kennis van biologie, fokkerij van landbouwhuisdieren, behoud van diersoorten, populatie genetica en bouw van software heeft hem ertoe gebracht een website in het leven te roepen die alle hondenrassen in de toekomst een platform moet kunnen bieden. www.globaldogpedigree.com gaat zorgdragen voor internationaal stamboombeheer voor hondenrassen en op maat advies geven aan fokkers op basis van rekenmethoden die daadwerkelijk zorgdragen voor het behoud van de diversiteit binnen rassen en een halt toeroepen aan het dominant worden van rasspecifieke genetische ziekten en aandoeningen.
Kosten lezing:
Leden: GRATIS
Niet-Leden: €20
Alle deelnemers van de lezing ontvangen een mooi certificaat.

Fokkers reünie

Deze dag is een uitgelezen kans om als fokker alle pup eigenaren uit de nodigen voor een reünie. Gezellig met zijn allen wandelen in het prachtige natuurgebied de Loonse en Drunense duinen om vervolgens gezellig bij te kletsen onder het genot van een heerlijk buffet. Daarnaast moedigt de CCCN het natuurlijk ook aan dat er zoveel mogelijk fokkers rondom de tafel komen om hun visie en mening met elkaar te delen rondom het onderwerp wat zal worden besproken tijdens de lezing.
Honden mogen loslopen tijdens de wandeling en zijn mits aangelijnd toegestaan in de zaal van het restaurant.
Aanmelden voor de nieuwjaarswandeling en/of het lopend buffet en/of de lezing “genetische diversiteit” kan middels onderstaande link: