Naam: Riva Stamboomnaam: La Vita Bella di Graziana Stamboomnummer: NHSB 3239539 Geboortedatum: 10-06-2021

Geschreven door de eigenaar van Riva

De situatie is als volgt; Wij gaan verhuizen van bijna 1 hectare grond naar een kleine rijtjes woning. Mijn vrouw en ik hebben samen een rijschool en we hebben het zo druk dat we gewoon niet genoeg tijd voor Riva hebben. Ze is een zeer energieke hond die veel wil rennen en spelen en ik kan haar dat niet iedere dag geven. Momenteel kunnen we haar nog naar buiten doen met een bot of iets dergelijks en dan kan ze nog de tuin in, maar straks kan dat niet meer…

Wij hadden voor Riva altijd Engelse mastiffs en wij hebben ons wel enigszins vergist in de hoeveelheid energie die een Cane Corso heeft. Ze is pas 2,5 en in de kracht van haar leven. Ze verdient gewoon een plek, met of zonder andere hond, waar ze meer aandacht krijgt.

Riva is 2,5 jaar, gesteriliseerd, gechipt en ingeënt. Ze weegt 38 a 39 kilo en is zeer atletisch. Ze is zandkleurig (fawn) met een blauw masker. Ze is heel alert op alles wat op straat beweegt. Ik laat haar nooit los in de woonwijk, want ze vind katten en eenden in de sloot veel te leuk. Ik loop wanneer ik kan met haar op de Reeuwijkse plassen in het honden-uitlaatgebied. Ze gaat graag los en luistert vrij goed. Ze speelt graag met honden, maar drukke strandjes zoek ik niet op. Het liefst loop ik een stuk en speelt ze onderweg met diverse honden, dat gaat prima. Ze is ontzettend blij van iedereen die haar aandacht geeft! Kinderen is zo ook gek op. Ik ga juist op momenten lopen wanneer er geen (kleine) kinderen zijn, want ze stormt er het liefst op af om mee te spelen (meestal vinden moeders dat niet zo leuk). Ze is het afgelopen jaar wel wat rustiger geworden, wat het uitlaten aan de lijn ook wat makkelijker maakt. Eigen katten in huis gaat goed; ze moet even wennen en dan is het prima.

Wij hopen dat er iemand reageert die bekend is met het ras en/of al een Cane Corso heeft.

Meer informatie en contact: dennis@zwaanrijopleiding.nl